Asfalt

Slik rengjør du asfalt

By 26. november 2020No Comments

Asfalt trenger svært lite vedlikehold, og det meste kan løses enkelt med feiing og spyling. Du kan fint bruke en høytrykkspyler. Bare pass på at avstanden mellom spylerdysen og asfalten er tilstrekkelig for ikke å skade overflaten.

Mange har kanskje opplevd å få besøk ev en venn med en bil som lekker olje? Fortvil ikke! Dette kan du som regel fjerne enkelt selv med den rette kombinasjonen av rengjøringsprodukter og verktøy du sannsynligvis allerede har tilgjengelig.

Dette trenger du:

En grov gatekost, hageslange eller høytrykkspyler, rengjøringsmiddel, blekemiddel og en håndbørste.

Fjern løse rester fra asfaltoverflaten: Bruk en grov gatekost til å fjerne all løstsittende skitt for å forenkle rengjøringsprosessen.

Bløtlegg asfalten med vann: Bruk hageslangen til å fjerne mindre rester som kan ha rent i små sprekker asfaltoverflaten. Hvis du bruker høytrykkspyleren, må du passe på å ha tilstrekkelig avstand fra overflaten for å unngå å rive løs små partikler.

Forbehandle overflaten: Hell på generøse mengder rengjøringsmiddel over området du ønsker å rengjøre. Oppvaskmiddel (Zalo) eller vaskepulver fungerer utmerket. Du kan også kjøpe produkter som er spesiallagd for rengjøring av asfalt hos en jernvarehandel.  La vaskemiddelet virke i 5-10 minutter.

Bland rengjøringsmiddel: Blandingsforholdet er èn del vaskemiddel, én del blekemiddel og   og tre deler vann. Bland dette i ei bøtte og rør grundig.

Jobb middelet inn i asfalten: Hell rengjøringsmiddelet rett på asfalten, og bruk deretter en håndbørste til å bearbeide produktet inn i asfalten. Skrubb godt i ulike retninger.

Skyll asfalten: Bruk hageslange eller høytrykkspyler for å skylle bort. Gjenta prosessen etter behov.

Les også: Slik tar du vare på nylagt asfalt